5 Sfaturi utile pentru perierea corecta a blanitei lungi a pisicilor

1. Cumparati instrumentele corecte

Îngrijirea pisicilor cu păr lung necesită câteva instrumente specializate. Majoritatea îngrijitorilor recomandă o perie de sârmă, o perie pentru substrat cu o combinație de dinți largi și îngustați, un pieptene cu dinți fini pentru a trece prin substrat după ce utilizați peria mai îngustă, un pieptene pentru purici pentru zonele cu blană scurtă.

2. Ingrijeste-i de mici.

Cel mai bine este sa incepeti sa va familiarizati pisica cu ingrijirea blanitei de la o varsta frageda. Ingrijitorii si crescatorii profesionisti spun ca puteti incepe sa va ingrijiti pisoiul inca de la varsta de opt saptamani.

3. Castiga-i increderea putin cate putin.

Cu toate acestea, nu toate pisicile cu parul lung obisnuiesc sa se ingrijeasca ca pisoi, asa ca este posibil sa aveti de munca atunci cand incepeti sa ingrijiti o pisica adulta. Vestea buna este ca, in timp ce ii castigati increderea cu bucuria unui periaj si pieptanare bune, puteti incepe usor. La inceput, ingrijeste-o mai intai pe spate. Pisicile tind sa fie mai putin stresate atunci cand nu va apropiati de parti vulnerabile, cum ar fi burta. Asigurati-va ca ii recompensati rabdarea cu deliciile preferate.

4. Asigurati-va ca pieptanati toata blanita pisicutei.

Incalciturile se foarmeaza de cele mai multe ori pe axile si abdomen, deci nu neglijati aceste zone cand va pieptanati si spalati pisoiul.

5. Fi-ti delicat cand gasiti incalcituri.

Nu trageti de incalcituri. Ii doare și puteti rupe pielea delicata a pisicii dvs. In schimb, utilizati un separator de incalcituri pentru a taia caltii în bucati mai mici, pe care ii puteti scoate apoi cu un pieptene. De asemenea, am constatat ca, daca poți apuca parul de radacini si incepeti sa pieptenati caltii de la capatul parului, ameliorează o parte din durerea de tragere si va permite sa scoateti ghemotocul cu usurinta.

Aveti o pisica cu parul lung? Aveti sfaturi speciale de ingrijire pentru stapanii felinelor pufoase? Va rugam sa le împartasiti in comentarii!

 

Meniu