Ce instrumente de îngrijire a câinilor trebuie să aveti în 2018.

 

Perii pentru caini – Unul dintre cele mai importante instrumente de ingrijire pentru caini pe care ar trebui sa il aveti este peria. Acest lucru este valabil mai ales in cazul cainilor cu blanita lunga care au nevoie de ingrijire regulata pentru a-si pastra blana ingrijita, curata si fara incalcituri. Cu toate acestea, rasele cu blana scurta au nevoie si ele de o periere pentru a-si mentine blana curata. Exista atat de multe tipuri de perii pentru caini disponibile si alegerea uneia ar trebui sa depinda de tipul de caine pe care il aveti. Puteti alege dintre perii din plastic, perii metalice sau perii moi si dure.

Pieptane pentru caini – Descalcirea blanitei acumulate de cainele dvs., in special pe partile urechilor, cozii si labelor, ar putea fi facuta cu ajutorul pieptanului. La fel ca periile pentru caini, exista mai multe tipuri de piepteni pentru caini. Puteti alege unul in functie de nevoile cainelui dvs., dar regula ramane aceeasi indiferent de tipul de pieptene pe care il aveti, adica sa folositi instrumentul cu atentie pentru a evita ranirea pielii cainelui.

Tesala – Exista limite in ceea ce pot face periile si pieptenii. Una dintre acestea este eliminarea caltilor si chiar prevenirea incalciturilor de pe blana cainelui dvs. Tesala va face ceea ce periile si pieptenii nu ar putea: imparte incalciturile in bucati mai mici si ii face mai usor de indepartat cu o perie sau un pieptene.

Clestele pentru taierea ghearelor – Un alt instrument important de ingrijire a cainilor este clestele. Acest instrument va avea grija ca unghiile cainelui sa arate curate si taiate. In principiu, exista 2 tipuri de clesti pentru caini: clesti in forma de foarfeca si clesti in stil ghilotina. Ambele functioneaza eficient. Cele doua modele vin in dimensiuni diferite pentru a respecta fiecare marime si varsta a cainelui.

Masina de tuns – Pentru unii, ingrijirea cainilor inseamna a avea masina de tuns pentru animale. De fapt, proprietarilor le place sa vorbeasca despre masina de tuns, deoarece inseamna ca isi mentin cainii ingrijiti. Unele masini pentru caini au lame permanente, in timp ce altele au schimbatoare. Totusi, depinde de dvs sa alegeti intre cele doua.

Foarfece si trimmere – Pentru a avea un caine cu stil, foarfeca pentru caini este o necesitate. Exista mai multe tipuri de foarfece pentru caini disponibile: foarfece curbate, foarfece drepte, foarfece cu lame subtiri si foarfece cu varfuri rotunjite. Pentru a sti cum sa utilizati corect aceste instrumente, puteti citi articole despre subiectul respectiv. Scolile si programele de antrenament pentru caini includ, de asemenea, o lectie despre cum sa folositi foarfecele pentru caini in mod corespunzator.

Echipament de baie – Instrumentul de ingrijire a cainilor nu ar trebui sa se limiteze la pieptene si uneltele de tuns, ci trebuie sa includa si un echipament adecvat pentru baie. Exista mai multe tipuri de echipamente pentru baie astazi, dar cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere sunt samponul, balsamurile si uscatoarele. Suflantele speciale sau uscatoarele pentru caini ar putea sa nu mai fie importante daca aveti deja aceste lucruri acasa. Cu toate acestea, deoarece samponul si balsamul pentru oameni sunt diferite, aceasta pot provoca iritarea pielii animalului de companie. Astfel, trebuie sa investiti intr-un sampon special pentru caini si balsam pentru a-si pastra scalpul si blana sanatoasa si curata.

Meniu